E-learning Systeemtheorie

Online
 69,00
Divers

Systeemtheorie benadrukt het belang van het begrijpen van de onderlinge afhankelijkheden en interacties binnen en tussen systemen. Het stelt dat veranderingen in één deel van het systeem gevolgen kunnen hebben voor andere delen en uiteindelijk het functioneren en de prestaties van het gehele systeem kunnen beïnvloeden.

In deze e-learning zal er aandacht zijn voor de systeemtheorie, die als basis onderliggend is aan het systemisch werken in de praktijk. Je krijgt inzicht in de basisbegrippen, zoals: betrekking, posities, regels en grenzen. Je leert hiermee oefenen aan de hand van kijkopdrachten. Tot slot wordt het theoretisch model toegelicht. 

Systeemtheorie gaat er van uit dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Ondanks dat we vaak denken dat iemand gewoon is zoals hij is, zien we mensen zich in verschillende contexten steeds anders gedragen. Ze zijn anders op het werk dan thuis, anders bij hun moeder dan bij hun schoonmoeder en ook weer anders bij hun sportclub dan met hun kinderen.

Onderwerpen

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Systeemtheorie
  • Betrekkingen
  • Posities, regels, grenzen & rollen

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk een systemische benadering willen gebruiken en de onderliggende theorie daarvan willen kennen ter voorbereiding. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo+-niveau.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je hebt kennis over de theoretische achtergrond van systemisch werken.
  • Je hebt inzicht in de basisbegrippen met betrekking tot systemisch werken.
  • Je kunt de begrippen herkennen en in de basis toepassen.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Deze e-learning is onderdeel van de leerlijn ‘systemisch werken’ en is de eerste e-learning van de drie. De tweede e-learning in deze leerlijn is ‘groepsdynamica’ en de derde is ‘communicatietheorie’.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Systeemtheorie’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ en NVO/NIP indienen voor 2.5 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Voed je kennis! (Over eetstoornissen)

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden. Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Afwegingskader in verordening

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 5 juli 2024 vervolgde Wim Peters de vorige lunchsessie over het afwegingskader in de verordening.

Hoogsensitiviteit in de jeugdzorg

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die bij 1 op de 5 voorkomt, een grote groep mensen dus, en toch is het nog vaak zo onbekend. En onbekend maakt onbemind. Echter, wanneer we de wetenschap als fundament gebruiken en richten op praktische toepasbaarheid van de kennis, maken we het verschil. Ook in jeugdzorg. Tijdens deze training staat het begrijpen, (h)erkennen en praktisch benaderen van hoogsensitiviteit centraal.