Waarom de training ‘Anorexia en Automutilatie’?
Het aantal jongeren met eetstoornissen en zelfbeschadigend gedrag neemt jaarlijks nog steeds toe. De psychische druk vanuit sociale media, prestatiedruk en andere ingrijpende gebeurtenissen dragen hieraan bij. Hulpverleners krijgen steeds vaker te maken met jongeren die worstelen met anorexia en automutilatie. Twijfel je weleens of je het juiste doet als hulpverlener? Of wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied uitbreiden? In deze training vergroot je jouw deskundigheid en krijg je praktische handvatten die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Je leert signalen herkennen, gedrag beter begrijpen, er effectief mee omgaan en ontdekken welke ondersteuningsmogelijkheden er zij. Zowel voor de jongere zelf als voor de omgeving.
Wil je meer informatie over deze training ontvangen?
Vraag dan gratis de brochure aan!
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:
Sophie ter Avest is ervaringsdeskundige herstelbegeleider en trainer op gebied van eetstoornissen. Ze zet haar persoonlijke- en werkervaring inmiddels een aantal jaren in en werkt samen met verschillende professionals in dit werkveld. Ze geeft één op één begeleiding, naastenbijeenkomsten en trainingen met als missie om de impact van eetstoornissen te verminderen. De training die ze aanbiedt is stigma-en taboedoorbrekend en staat in het teken van bewustwording. Sophie heeft ook ervaring binnen het mbo als teamdeskundige, docent en groepsbegeleider. Als teamdeskundige coacht ze collega’s bij vraagstukken ten aanzien van het eigen handelen met betrekking tot zijn/haar docentschap. Ook begeleidt ze studenten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bij sociaal- en/of emotionele problemen, bij passend onderwijs en bij de voorbereiding op hun verdere loopbaan. Het is haar doel om bewustwording te creëren in iemands eigen krachtbronnen en kwaliteiten
Leerdoelen:
Leeruitkomsten:
Na het volgen van de training begrijp je hoe anorexia en automatie erin kunnen sluipen welke impact deze destructieve coping mechanismen hebben op de persoon zelf en de omgeving.
Je weet je welke signalen kunnen wijzen op anorexia en automutilatie en je kunt op een respectvolle en effectieve manier in gesprek gaan met jongeren en hun op de juiste manier te begeleiden. Je leert praktische tools om jongeren (en naasten) te ondersteunen in hun herstelproces. Ook wat je wel en vooral niét moet doen. Je kent verschillende behandelopties en weet je hoe je jongeren kunt doorverwijzen naar passende hulpverlening.
De studiebelasting voor deze training is een lesdag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
€ 574,75